úterý 19. února 2013

Kouření až po 22. hodině

Ahoj lidičky,
tak jak se máte? Taky jste se už dozvěděli o novém protikuřáckém zákonu? To je něco. Všichni budeme zdravější. Můj kamarád mi tedy vysvětloval, jak je dobré kouřit. Sice si ničí zdraví, ale zato uklidňuje nervy, pomáhá mu to víc se soustředit a díky cigaretě si dokáže urovnat své myšlenky a vytvořit priority. Vláda ale ví nejlíp, co on potřebuje. Zbavit se tohoto odporného zlozvyku a být zdráv. Nejdříve ovládnou jeho tělo, mysl později. Média už na tom prý pracují.
Další nezdravou věcí může být i sex. Těch pohlavních nemocí, kterých se dá chytit. A to ani nemluvím o té nejhorší, která Vám na devět měsíců zničí tělo a pak dalších dvacet let systematicky ničí zdraví rozum. Proto bude zakázán i ten. Nejdříve ve filmech, poté v jakékoliv jiné formě. Nakonec bude zakázáno na veřejnosti nosit cokoliv, co by jen mohlo trochu svádět k milostnému aktu. Muži, rozlučte se s minisukněmi, my dívky už zase neuvidíme svalovce v tílku...
Ale to nejhorší, co se může stát je to, že stát začne zbrojit proti tomu nejcenějšímu a vezme si na mušku náš jídelníček. Víte jak závažným problémem je obezita? Představte si to, ve fastfoodech budou prodávat jen zeleninu. Zákaz konzumace tučných jídel nejprve na autobusových zastávkách, později celoplošně.
A víte co se stane potom? Co horšího nám můžou ještě zakázat než naše jídlo? Představte si budoucnost, kdy jdete do hospody a nemůžete si zapálit. Škodí to a omezuje ostatní. A teď si k tomu i představte, že po objednávce Vám číšník přinese tak maximálně limonádu. Vždyť alkohol zabijí. A zabijí i lidé pod vlivem alkoholu.
Ano, cigarety jsou škodlivé a způsobují smrt. Jako zbraně, jako auta a jako lidstvo. Pokud chce stát snížit počet lidí, kteří kouří, ať nechá na krabičku cigaret vytisknout toto:
"Z této krabičky dostane Kalousek 53,50 Kč a stihne je prošustrovat dřív, než vy dokouříte první cigaretu."
Pac a pusu:*

Vaše Barbie Girlová

Žádné komentáře:

Okomentovat